воскресенье, 6 октября 2019 г.

УВАГА!


Сучасна система освіти переживає етап реформування та повного перезавантаження. Нова українська школа (НУШ) – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити школу, в якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й уміння застосовувати їх у житті. За умови введення в дію активного чинника – Закону України «Про освіту» та його дотримання НУШ характеризуватиме високий технологічний рівень, новітнє навчально-методичне й інформаційне забезпечення.
     Шкільна бібліотека як обов’язковий структурний підрозділ НУШ є важливим складником сучасного освітнього середовища.
     Головною метою діяльності шкільної бібліотеки є забезпечення якісного бібліотечно-інформаційного обслуговування учасників освітнього процесу та надання допомоги педагогам у всебічному розвитку особистості з глибоко усвідомленою громадською і соціальною позицією, системою наукових знань відповідно до інтересів Української держави.
     Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 12.08.2014 №931 «Про проведення щорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек», листа Інституту модернізації змісту освіти від 20.08.2019 №22.1/10-2855 «Щодо виконання наказу МОНУ від 12.08.2014 № 931» згідно плану роботи методичного кабінету з 01 по 31 жовтня 2019 року у школі проводиться  Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек  під гаслом «Бібліотека  Нової української  школи -  простір для освітніх можливостей кожного учня».
     Відкриття Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек почалося з шкільної  радіо-інформ-хвилинки, де до відома учнів було доведено історію виникнення цього місячника, познайомлено з планом роботи бібліотеки у жовтні та пролунав заклик прийняти активну участь у засобах роботи бібліотеки. Здійснене оформлення стендів до місячника.

  У межах першого тижня місячника було оформлено книжкову виставку у бібліотеці  «Книги читайте – світи пізнавайте», а до Міжнародного дня музики у читальному залі була обладнана бібліотечна виставка «А музика звучить…».
     

 1 жовтня, з метою популяризації дитячої літератури,  бібліотекарем школи було  проведено огляд та відео-огляд сучасної української літератури  серед учнів  5-А (кл.кер. Вагнер А.)  та 5-В (кл.кер. Кулік З.В.) класів. Дітям було запропоновано ознайомитися з  цікавими книжками сучасних українських письменників. Увазі читачів була представлена виставка літератури найбільш відомих авторів. Також, школярі з великим захопленням переглянули відео-роліки про незвичайні книги, які виготовлені руками умільців всього світу «Цікаві факти про книги» та  «Найкрасивіші бібліотеки світу».
 
     2 жовтня Благодійний Фонд «Happy Paw» за підтримки Міністерства освіти вдруге організовує у школах країни «Всеукраїнський урок доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин». Проведення уроку приурочене до Всесвітнього дня тварин, який відзначають 4 жовтня. Увазі читачів бібліотека пропонує книжкову виставку «Людина починається з добра».

     З метою розвитку творчого формування особистості, творчої самореалізації за допомогою книг, розкриття здібностей і нахилів учнів, 3 жовтня Павловою Н.Г. був проведений   День бібліотворчості «Читаємо, граємо, малюємо» за творами В. Сухомлинського  серед учнів 2-А (кл.кер. Комарова-Волкова В.Г.) та 2-Б (кл.кер. Шостак Н.К.) класів. Школярі уважно слухали оповідання В. Сухомлинського, якi вчать малечу  доброти, чуйності, любовi  до своєї рiдної домiвки, до рідної Батьківщини. В ході  уроку діти  творчо проявили себе в малюванні ілюстрацій до оповідань і казок письменника, набули нові знання і вміння.


 

  








Комментариев нет:

Отправить комментарий