суббота, 18 декабря 2021 г.


ДЕНЬ СВЯТОГО МИКОЛАЯ

День Святого Миколая православні християни та греко-католики святкують 19 грудня, католики – 6 грудня.  У народі святого також називають Угодником та Чудотворцем. Він вважається покровителем усіх знедолених, а також дітей і мандрівників.

     Цього свята із нетерпінням чекають і дорослі, і діти.

Історія життя Святого Миколая

     У цей день почитають пам’ять одного з найшанованіших святих – Миколая, який жив у III-IV ст. н.е. на території сучасної Туреччини.

     Із юних років Миколай присвятив собі служінню Богу і був Єпископом міста Міра. Під час переслідування християн його посадили до вязниці, де довелося провести довгих 8 років. Втім, це не похитнуло віри Миколая, і після приходу до влади імератора Костянтина повернувся до служіння в церкві.

     Протягом усього свого життя святий Миколай боровся з язичництвом, робив добрі справи, захищав несправедливо засуджених і допомагав нужденним.

     Навіть після смерті мощі святого збереглися нетлінними та зцілили тисячі людей з усього світу. Зараз вони зберігаються в італійському місті Бар.

Традиції Дня святого Миколая

     Християни упевнені, що в День святого Миколая відбуваються справжні дива. Тож у цей день люди зазвичай просять у Чудотворця про здоров`я, здійсненя мрій та щасливу долю.

     Свята з нетерпінням чекають діти майже всього світу. Адже в цей день зранку вони знаходять у взутті, панчохах або під подушкою приємні, зазвичай смачні подарунки.

     За легендою, вночі напередодні свята їх підкладає дітям сам Святий Миколай. Але не всім, а лише слухняним і добрим. Дітлахи вірять у дива і намагаються добре себе поводити, щоб не залишится від сюрпризу під подушкою.

     Тож якщо хочете зробити створити казкову атмосферу – тихенько покладіть маленькі подаруночки не лише дітям, а й усім своїм рідним.

Прикмети на день Святого Миколая

·         У цей день не можна лаятися – інакше є ризик втратити своє щастя.

·         В День Святого Миколая потрібно повернути всі борги, допомогти нужденним і попросити пробачення у всіх, кого образили.

·         Якщо в цей день погода буде сонячною – травень виявиться теплим. А якщо побачиш на деревах іній – то варто чекати хорошо врожаю пшениці.

Джерело: https://ranok.ictv.ua/ua/2021/12/15/den-svyatogo-mikolaya-2021-data-istoriya-i-traditsiyi-svyata/ 

Комментариев нет:

Отправить комментарий