пятница, 27 марта 2015 г.

Тиждень дитячої книги



ІНФОРМАЦІЯ
щодо проведення «Тижня дитячої книги»
З 16.03.14 по 23.03.14р. у ЗОШ № 25

     З метою популяризації дитячої літератури, розвитку читання як духовного надбання людства, виховання читацької культури у школярів, розвитку читацьких здібностей дітей, вироблення у дітей навичок самостійної роботи з книгою, підвищення якості та ефективності процесу читання, залучення до читання класичної та сучасної української, а також світової літератури, підвищення суспільного значення і ролі шкільних і дитячих бібліотек у процесі соціальної адаптації і набуття культурної компетентності дітей і юнацтва з 16.03.2014 по 23.03.2014 р. у школі було проведено «Тиждень дитячої книги».
     Тиждень почався з радіо-лінійки «Бібліотека запрошує». Радіо-лінійку провели учасники гуртка «Юні мовознавці» (учні 7-Б класу під керівництвом Бондаревої Т.П.).
     У межах цього тижня у школі відбулися різноманітні заходи та тематичні уроки, присвячені книзі. На класних годинах у 1-4 класах було проведено бесіди за темою «З книгою жити – с добром дружити», у 5-11 класах – «Книга – храм мудрості». У 1-х класах діти ознайомились з життям і творчістю дитячого письменника-казкаря Г.Х. Андерсена., на цьому уроці -   «Чарівний казкар», присвяченому до 210-річчя від дня народження Г.Х. Андерсена було представлено електронну презентацію, а також діти активно брали участь у вікторині за казками Андерсена. У 2-в класі відбулась гра-вікторина «Відчиняє двері КНИГА». Діти познайомилися зі структурою книги, та дізналися, яку роль вона відіграє у житті людини, а наприкінці було проведено вікторину. З метою виховання любові до читання, виховання етичної та естетичної культури було проведено урок у 3-а та 3-в класах «Що за диво ці казки!».  Було проведено ін форм-хвилинки та відео-асорті для учнів 5-11 класів «Самые красивые библиотеки мира», а для учнів 1-4 класів «Книжчин дім». На великих перервах було організовано муз хвилинки для учнів 1-2 класів «Пісні казкових героїв».
     З метою залучення читачів у бібліотеку та пропаганди книги, у читальній залі було оформлено книжкові виставки та тематичні полиці: «Книга – маленьке віконце, та через нього весь світ видно», «Что за прелесть эти сказки!»,  «Книги – Ювіляри 2015», також у шкільній бібліотеці було оформлено: виставка учнів серед 3-х класів книжок-саморобок, виставка дитячих малюнків учнів 1-а класу за казками К.І. Чуковського, виставка рефератів учнів 4-б класу «Історія створення Книги». У школі  було організовано випуск стіннівок серед учнів 5-6 класів, оформлено листівки.  Книжкові виставки розширили кругозір читачів і звернули їх увагу на книгу.    
     Згідно з планом роботи було також проведено заходи міської дитячої бібліотеки ім..О.С. Пушкіна. У бібліотеці учні відвідали цікаві різноманітні уроки. Так учні 2-а класу,  під керівництвом Борисенко О.М., які є найактивнішими  читачами дитячої міської бібліотеки ім. О.С. Пушкіна, з задоволенням відвідували літературне свято «Чарівник приходить до дітей», присвячене до 210-річчя від дня народження Г.Х. Андерсена. Учні ознайомились з біографією письменника, прийняли активну участь у вікторині за казками Андерсена, а також, було організовано виставку дитячих малюнків за його казками. Свято пройшло дуже цікаво та захоплююче. Гру-вікторину у дитячій бібліотеці, за темою «Веселі старти з літературними героями»,  відвідали учні 6-в класу (кл.кер. Ольхова Т.О.); літературний круїз «Усмішка і сміх – радість для усіх» (до 85-річчя В. Нестайка) -  учні 2-в класу (кл.кер. Ніконова А.О.); віртуальну мандрівку «Кращі бібліотеки світу» здійснили учні 7-в класу (кл.кер. Сивочуб Т.П.), діти дізналися про  бібліотеки не тільки України, але ознайомилися з кращими бібліотеками країн СНД, Європи та Америки.
     Також, у межах  Тижня дитячої книги, на базі ЦПР відбулась зустріч учнів 5-б та 6-б класів з відомим українським казкарем, режисером, актором, телеведучем Сашком Лірником, де учні були не тільки уважними слухачами, але й активними учасниками заходу.  
     Закінчився «Тиждень дитячої книги» святковою лінійкою, на якій було нагороджено найактивніших учасників та читачів шкільної бібліотеки грамотами та дипломами.

























Комментариев нет:

Отправить комментарий