пятница, 8 апреля 2016 г.

Тиждень дитячої книги



ІНФОРМАЦІЯ
щодо проведення «Тижня дитячої книги»
З 04.04.16 по 08.04.16р. у ЗОШ № 25

     З метою популяризації дитячої літератури, розвитку читання як духовного надбання людства, виховання читацької культури у школярів, розвитку читацьких здібностей дітей, вироблення у дітей навичок самостійної роботи з книгою, підвищення якості та ефективності процесу читання, залучення до читання класичної та сучасної української, а також світової літератури, підвищення суспільного значення і ролі шкільних і дитячих бібліотек у процесі соціальної адаптації і набуття культурної компетентності дітей і юнацтва з 04.04.2016 по 08.04.2016 р. у школі було проведено «Тиждень дитячої книги».
     У межах цього тижня шкільною бібліотекою (зав. бібліот. Павлова Н.Г.) було проведено різноманітні уроки, присвячені книзі. Це урок-гра «Вікторинка-цікавинка» сторінками казки Тараса та Мар`яни Прохасько «Хто зробить сніг» у класах 2-Б (кл. кер. Шостак Н.К.); 3-А (кл. кер. Борисенко О.М.); 3-Б (кл. кер. Білошапка О.А.). Метою уроку було зацікавити учнів сучасними творами українських дитячих письменників, залучити їх до читання, а також узагальнити знання дітей щодо прочитаної книги. Діти брали активну участь у змаганні и були нагородженні грамотою. У 4-Б класі (Тітенко Н.В.) відбулася літературна гра за темою «Что за прелесть эти сказки!». З учнями  3-В (кл. кер. Ніконова А.О.) та 4-В (кл. кер. Матвєєва О.М.) класів бібліотекарем було проведено  бібліотечний урок – відео-асорті «Цікаве про книгу». Діти познайомилися не тільки з історією виникнення книги та її структурою, а ще   мали можливість поспілкуватися про те, яку роль вона відіграє у житті людини. Наприкінці уроку, було уважно переглянуто та обговорено мультфільм «Фантастичні літаючі книги». З метою виховання любові до читання, та виховання в учнів бережливого ставлення до книги,  дітям  2-А класу (кл. кер. Комарова-Волкова В.Г.) бібліотекарем Павловою Н.Г. було представлено презентацію та відеофільм «История создания книги» . Учні 1-А класу разом із класним керівником Галаган Л.І. відвідали міську дитячу бібліотеку ім. О.С. Пушкіна, де продовжили відео-подорож «Мандрівка в країну веселого дитинства» (до 110-річчя А. Барто) та  виявилися найактивнішими читачами віршів А. Барто.
     З метою залучення читачів у бібліотеку та пропаганди книги, у читальній залі було оформлено книжкові виставки та тематичні полиці: «Іван Франко – розум і серце нашого народу», «Українська сучасна дитяча література»,  «Що за диво ці казки!» та ін. Протягом тижня  у шкільній бібліотеці діяла  виставка творчих робіт учнів 3-В класу за темою «Моя Україна!» та  виставка дитячих малюнків «Мої улюблені герої книг». Книжкові виставки розширили кругозір читачів і звернули їх увагу на книгу.      











Комментариев нет:

Отправить комментарий