пятница, 15 апреля 2016 г.

Справжній чарівник Сашко Дерманський


15 квітня в Дитячій центральній бібліотеці ім. О.С. Пушкіна в рамках проекту "Вся Україна читає дітям" відбулася творча зустріч краматорських дітей з одним із найталановитіших і найпопулярніших в Україні дитячих письменників - Сашком Дерманським.
     Його ім’я широко відоме серед юних читачів. Він - член Спілки письменників України, автор багатьох дитячих книжок, серед яких: «Володар макуци, або Пригоди вужа Ониська», «Король буків, або таємниця Смарагдової книги», «Казки дракона Омелька», серія книг про Чудове Чудовисько та ін. Твори Дерманського увійшли до шкільної програми з української літератури для учнів молодших та середніх класів. Автор є учасником Всеукраїнської ініціативи «Додай читання» та акції "Тату, почитай".
     На зустріч з улюбленим письменником завітало близько 140 школярів з різних шкіл Краматорська. Від ЗОШ № 25 разом з бібліотекарем Павловою Н.Г. були присутні учні  5-б (кл.кер. Гатченко О.М.),  та 5-в (кл.кер. Бондарєва Т.П.) класів. Дитячий письменник познайомив присутніх зі своїми книжками, почитав уривки з них та відповів на чисельні запитання дітей. А ще поділився планами на майбутнє та презентував тизер фільму «Сторожова застава» за книгою Володимира Рутківського, яку було адаптовано ним у кіносценарій.
     Гості бібліотеки – діти та дорослі - отримали під час зустрічі з письменником море позитиву та усмішок!  Наприкінці зустрічі Сашко Дерманський познайомив дітей із своїми кумедними віршами. Всі бажаючі мали змогу придбати книги Сашка Дерманського та отримати його  автограф.



Комментариев нет:

Отправить комментарий