четверг, 5 апреля 2018 г.

Квест "Книги читайте - світи пізнавайте!"


Упровадження інноваційних технологій та методик навчання і виховання сприяє різнобічному розвитку школярів, зацікавленості учнів, викладачів, бібліотекарів.  Однією з таких методик, яка вчить знаходити необхідну інформацію, піддавати її аналізу, систематизувати та вирішувати поставлені задачі є квест.
Квест дозволяє розвивати активне пізнання на уроках, сприяє розвитку мислення, допомагає долати проблеми та труднощів, а саме: вирішити, розплутати, придумати, уміти застосовувати свої знання на практиці у нестандартних ситуаціях, тобто актуалізувати знання, вчить мислити логічно, розвиває інтерактивні здібності.
Квест – це розважальна і інтелектуально-командна гра, під час якої команди змагаються одна з одною за перемогу та головний приз. Наша гра–випробування учасників на ерудованість, начитаність та уміння змагатися у команді, у якої взяли участь учні 7-В класу (під кер. Павлової Н.Г та Бондарєвої Т.П.), була присвячена, звичайно, КНИЗІ. Бібліотечний квест проходив під гаслом «Книги читайте – світи пізнавайте!».  На допомогу учасникам квесту було оформлено книжкові виставки: «Книги читайте – світи пізнавайте!», «Сучасні українські книги», «Поетична спадщина великих українських авторів». 3 команди отримали завдання: скласти і прочитати відомі вислови про книгу, які були поділені на 4 частини. Щоб отримати їх команди мали пройти 4 станції. На кожній зупинці учні виконували різноманітні завдання, за правильне виконання яких отримували одну частину вислову. Наприкінці гри, кожним учнем було отримано у подарунок книжкову закладку «Гаррі Поттер». Гра пройшла цікаво, в теплій дружній обстановці. Перемогла ДРУЖБА!



Комментариев нет:

Отправить комментарий