суббота, 15 ноября 2014 г.

Тиждень української писемності та національно-патріотичного виховання» у ЗОШ № 25



Тиждень української писемності та
національно-патріотичного виховання»
у ЗОШ № 25

На виконання Указу Президента України від 06.11.1997р. № 1241/97 «Про День української писемності та мови», наказу Управління освіти Краматорської міської ради від 20.10.2014р. № 202 «Про проведення Тижня української писемності і мови», наказу Краматорської ЗОШ І –ІІІ ступенів № 25 з профільним навчанням від 20.10.2014р. № 238 «Про проведення у школі Тижня української писемності і мови», з метою розширення пізнавальних інтересів учнів з української мови, літератури, історії, українознавства, етнографії,виховання почуття патріотизму, національної гордості, розкриття ролі української мови, шляхів її розвитку. У ЗОШ № 25 І–ІІІ ступенів з профільним навчанням було організовано і проведено різноманітні заходи.
          Протягом тижня проводилися радіолінійки, де звучали вірші поетів про рідну мову, школярів знайомили з цікавими відомостями про виникнення української писемності, а також з біографією легендарного Нестора Літописця. Відповідальні: Фукаревич О.В., Ільо Н.О., Бондарєва Т.П.
         У межах тижня було організовано літературно-бібліотечні десанти «Історія виникнення української писемності»(Відовідальні: 7Б, Бондарєва Т.П., ПавловаН.Г.), «Українська вишиванка»(Відповідальні: 7 В, Сивочуб Т.П.).
Бібліотекарем Павловою Н.Г. та учителем образотворчого мистецтва Попковою Л.О. у бібліотеці було оформлено тематичні виставки «Українська мова та писемність: від найдавніших часів до наших днів».
         А також було організовано конкурс стіннівок та конкурс дитячого малюнка. 
         Було проведено єдині уроки у паралелях  присвячені «Тижню української писемності і мови». Для учнів 1 – 4 класів -  урок за темою« Мовний Дивосвіт», для учнів 5 – 8 класів - «Цвіти і сяй, моя державна мово!», для учнів 9 – 11 класів  - «Не вмре повік святеє слово» .
             Вчителями та учнями молодшої ланки було організовано виставку робіт учнів, де було представлено різноманітні вишиванки, ляльки ручної роботи, картини з природного матеріалу.                                                                                                                                                                                                                       





Комментариев нет:

Отправить комментарий